Siirry sisältöön

KUMONI Oy ostaa Maistra Oy:n koko osakekannan

KUMONI Oy ostaa Maistra Oy:n koko osakekannan

Kuopiossa vuonna 2002 perustettu, ja nykyisin myös eteläisen Suomen alueella toimiva rakennusyhtiö KUMONI Oy on hankkinut 30.12.2022 toteutetulla kaupalla omistukseensa helsinkiläisen, liike- ja toimitilarakentamiseen keskittyvän Maistra Oy:n koko osakekannan. Yrityskaupan myötä KUMONI vahvistaa konsernin strategisia kasvutavoitteita.

Uudenmaan alueella toimiva Maistra Oy on perustettu 1997, ja sen viimeisin, vuoden 2021 liikevaihto oli 3,0 miljoonaa euroa. Yhtenä KUMONI-konsernin tytäryhtiöistä keskitytään Maistrassa jatkossakin ydinosaamiseen, eli liike-, ketju- ja toimitilarakentamiseen. Maistra Oy:n avainhenkilöt jatkavat tytäryhtiön palveluksessa.

– Olemme KUMONIn kaksikymmenvuotisen historian aikana laajentuneet kotikentältämme Kuopiosta eteläiseen Suomeen; ensin Turkuun vuonna 2017 ja 2021 pääkaupunkiseudulle. Maistran erittäin hyvä maine ja kattava yhteistyöverkosto tekevät KUMONIsta paikallisesti entistäkin vahvemman toimijan, kertoo yrityksen perustaja ja konserniyhtiö KUMONI Oy:n hallituksen puheenjohtaja Pasi Pitkänen.

Maistra Oy:n entinen pääomistaja ja hallituksen puheenjohtaja Pentti Pihkala on erittäin tyytyväinen saavutettuun lopputulokseen ja jatkaa mielellään Maistra Oy:n toimitusjohtajana.

– KUMONI Oy on oiva ja vahva yhtiö, ja on hienoa olla osa sen tarinaa tästä eteenpäin, visioi Pentti.

Maistra Oy löytyy 1.2.2023 alkaen samasta osoitteesta Valimotie 21, 00380 Helsinki yhdessä KUMONI OY Etelä-Suomi kanssa.

Osapuolet ovat sopineet, ettei kauppahintaa julkisteta.

Lisätietoja:
KUMONI Oy
Pasi Pitkänen
puh. 050 529 3750

Maistra Oy
Pentti Pihkala
puh. 050 331 6002